Møllerne bliver stadig større

Vattenfall har i 2016 endnu ikke truffet beslutning om hvilken vindmølletype, der skal installeres på Kriegers Flak, men jo kraftigere vindmølle, desto færre bliver der brug for til at opnå effekten på 600 MW. 

Fra 8,4 MW og op

Da Vattenfall traf beslutningen om vindmølletypen til havmølleparken Horns Rev 3, faldt valget på verdens hidtil kraftigste vindmølle, en MHI Vestas V164-8,0 MW, som siden blev opgraderet til 8,3 MW. I vores projekt Aberdeen Bay vil vi anvende en 8,4 MW vindmølle, og der er ingen tvivl om, at valget af møllestørrelse på Kriegers Flak vil tage sit udgangspunkt herfra.

Udviklingen går mod stadig mere effektfulde møller, og derfor kender kun vindmølleproducenterne i skrivende stund, hvor kraftige møller de vil kunne tilbyde, når Vattenfall træffer sit valg i løbet af 2017.

Lidt ekstra effekt

Kriegers Flak skal have en effekt på 600 MW, men ifølge VVM-redegørelsen fra Naturstyrelsen og Energistyrelsen skal der være plads til lidt flere MW, så der til enhver tid kan serviceres på enkelte møller ad gangen, uden at det går ud over den samlede produktion.

Sidst opdateret: 2017-01-16 09:53