24/7 overvågning af Horns Rev 3

Tilgængelighed og sikkerhed har højeste prioritet hos medarbejderne ved Vattenfalls driftscenter i Esbjerg, som skal stå for overvågningen af vindmøllerne på Horns Rev 3.

Driftscentret overvåger i forvejen over 1.000 vindmøller til lands og til vands i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien.

Samtlige vindmøller overvåges 24 timer i døgnet hele året rundt. En række sensorer i vindmøllernes maskinhuse (naceller) gør det muligt for medarbejderne i Esbjerg at holde øje med tilstanden, og eventuelle fejl eller uregelmæssigheder udløser en alarm. Medarbejderne kan derfor straks gribe ind og stoppe en vindmølle med henblik på vedligehold og bagefter genstarte den.

Høj tilgængelighed

Overvågningen af hver enkelt mølle betyder, at Vattenfalls vindmøller har en tilgængelighed på hele 97 pct. af tiden. Med andre ord producerer vindmøllerne i 97 pct. af årets timer, når vindforholdene er til stede. Den konstante overvågning er så effektiv, at driftscentret og servicefolkene i 2014 sikrede 14,7 mio. kilowatttimer fra at gå tabt.

Driftscentret i Esbjerg leverer samtidig produktionsdata til Vattenfall Energy Tradings afdelinger i Hamborg og Stockholm.

Sidst opdateret: 2016-05-24 09:02