Horns Rev 3

Sætter en ny standard for offshore vindmølleparker

Horns Rev 3 vindmøllepark i Nordsøen 25-40 km fra den jyske vestkyst bliver skelsættende for Vattenfalls produktion af vindkraft i Danmark og resten af Europa. Horns Rev 3 sætter også nye standarder for prisen på vedvarende energi fra offshore vindmølleparker og for størrelsen af vindmøller i dansk farvand.

  • Vattenfall Vindkrafts aftale med staten gør således produktionen fra Horns Rev 3 til en af de billigste i Europa med en elpris på 77 øre pr. kilowatt-time.
  • Med opførelsen af Horns Rev 3 med en kapacitet på 406,7 MW er Vattenfall på vej til at blive en af Europas største vindkraftproducenter.
  • Til Horns Rev 3 har Vattenfall valgt verdens kraftigste vindmølle som den foretrukne – en MHI Vestas V164 på 8,3 MW.

Seneste nyt

Nyheder

Etableringen af Horns Rev 3 vindmøllepark er i gang. Her kan du læse seneste nyt om projektet.

Nyheder om Horns Rev 3

Fakta og tal

Horns Rev 3 kommer til at bestå af 49 vindmøller med en effekt på 406,7 MW, der kan producere el til 425.000 husstande.

Mere fakta om havmølleparken

Kraftig vindmølle

Vattenfall har valgt verdens kraftigste vindmølle, MHI Vestas V164-8,0 MW, som den foretrukne vindmølle til Horns Rev 3. 

Få mere at vide om mølletypen

Tidsplan

I januar 2019 blev den sidste vindmølle installeret. Se video om mølle nr. 49, og læs om hele tidsplanen.

Video og tidsplan

Rigt fugleliv i området

Horns Rev 3 ligger i et område, hvor der er et rigt fugleliv og gode betingelser for forskellige fiskearter. Energistyrelsen konkluderer, at etableringen af Horns Rev 3 overordnet set ikke får konsekvenser for miljøet.

Miljørapport og VVM-redegørelse

Service og drift

Vindparkens møller er designet til 25 års drift og med et årligt planlagt serviceeftersyn. Serviceringen af vindmøllerne skal sikre størst mulig rådighed og dermed maksimal produktion.

Service og drift

Spørgsmål og svar

Kan jeg se vindmølleparken fra land? Og hvor produktive er vindmøllerne egentlig? Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om havmølleparken Horns Rev 3.

Læs spørgsmål og svar

Masser af havvind

Vattenfall ejer i forvejen 60 % af havmølleparken Horns Rev 1 på 160 MW. Samtidig er vi engageret i to store offshore vindmølleparker på den tyske side af Nordsøen – DanTysk og Sandbank.

Læs om DanTysk Havmøllepark

Læs om Sandbank Havmøllepark