Horns Rev 1 – en af verdens største offshore vindmølleparker

Horns Rev 1 Havmøllepark

14 km vest for Blåvandshuk står 80 havvindmøller placeret på Horns Rev. Vindmølleparken producerer cirka to procent af det danske elforbrug.

Med 80 vindmøller og en samlet effekt på 160 MW er Horns Rev 1 stadig en af verdens største vindmølleparker til havs. Da parken – med en pris på to milliarder kroner – blev etableret i 2002 af daværende Elsam Kraft, var den størst af alle offshore vindmølleparker.

Efter Elsams salg af selskabet ejer Vattenfall 60 pct. af Horns Rev 1, mens Ørsted ejer resten. Det er Vattenfall Vindkraft A/S, der har det daglige ansvar for driften.

Et imponerende skue

Horns Rev 1 ligger ikke længere til havs end at nogle af møllerne i klart vejr kan ses fra stranden i Blåvand. Her er der også mulighed for at besøge fyrmesterboligen, der danner rammen om en spændende udstilling for hele familien om offshore vindkraft. Der er gratis adgang.

Parken er et imponerende skue. Der er 560 meter mellem møllerne, der dækker 20 kvadratkilometer hav. Her producerer de strøm svarende til to procent af det samlede danske elforbrug eller lige så meget, som 150.000 husstande bruger i snit om året.

Se filmen om Horns Rev 1

Sidst opdateret: 2018-05-30 13:42