Vindkraft

Vindkraft er den hurtigst voksende energikilde i Europa og spiller en central rolle ved opfyldelse af EU's klimamål.

Vattenfall er en af de største i Europa inden for udvikling og drift af vindkraft. Vi vil fortsat udvide vores aktiviteter inden for vindkraft på vores markeder.

Vi driver mere end 1.000 vindmøller i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien. Tilsammen producerede disse vindmøller næsten 6 TWh elektricitet i 2015.

Vattenfall er konstant i gang med at udforske mulighederne for land- og havbaserede vindkraftprojekter i flere lande.

  • Vindmølleparken Klim i Danmark, der er landets største landbaserede vindmøllepark, blev idriftsat i 2015.
  • Havmølleparken DanTysk blev også åbnet i 2015. Den er placeret 70 kilometer vest for øen Sild og er det første infrastrukturprojekt, Vattenfall og SWM har gennemført som en del af energiomlægningen i Tyskland.
  • Kentish Flats Extension blev opført i sommeren 2015, ti år efter opførelsen af den eksisterende vindmøllepark Kentish Flats. Kentish Flats Extension ligger over 7 km ud for kysten ved Herne Bay og Whitstable, og den dækker et område på ca. 7,8 km²
  • Vindmølleparkerne Höge Väg, Högabjär-Kärsås og Juktan i Sverige blev også åbnet i 2015.

Vindkraft i fremtiden

Vi ser betydelige vækstmuligheder inden for vindkraft, selvom lønsomheden er afhængig af støttesystemer.

Der er en række vindkraftprojekter, der er under udvikling eller hvor vi har påbegyndt opførelsen. Det gælder for eksempel:

  • de 76 vindmøller i vindmølleparken Pen y Cymoedd i Storbritannien, der bygges på Woodland Estate i Wales, som forventes at stå klar ved udgangen af 2016.
  • havmølleparken Sandbank i Nordsøen. Næsten alle 72 fundamenter er nu på plads, og installationen af selve vindmøllerne bliver efter planen indledt i sommeren 2016.
  • Vattenfalls vindmølleparkprojekt Horns Rev 3 ud for den danske vestkyst, som efter planen skal være klar til idriftsættelse den 1. januar 2020.


Vattenfall planlægger at vokse med op mod 600 MW årligt og at investere op mod 5 milliarder euro i produktion af vedvarende elektricitet over de næste fem år.

Sidst opdateret: 2016-04-13 12:43