Vindkraft

Vindkraft er den hurtigst voksende energikilde i Europa og spiller en hovedrolle for, at EU kan nå sine klimamål. 

Vattenfall er en førende udvikler og operatør af vindkraft. 

Vores vindkraftaktiviteter

Vi driver over 1.000 vindmøller i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien. Tilsammen producerede vindmøllerne næsten 6 TWh el i 2016.

Vindkraftaktiviteter i fremtiden

Vattenfall ser betydelige vækstmuligheder inden for vindkraft, selvom lønsomheden er afhængig af støttesystemer.

Der er en række vindkraftprojekter, der er under udvikling eller hvor vi har påbegyndt opførelsen. Det gælder for eksempel:

  • Havmølleparken Horns Rev (407 MW) ud for den jyske vestkyst. Horns Rev 3 bliver idriftsat i 2019/20 og kommer til at producere så meget el, at det kan dække forbruget i 425.000 danske husstande.
  • Vattenfall har besluttet at investere cirka 335 millioner GBP (svarende til omtrent 3,7 milliarder SEK) i en havmøllepark (92 MW) ud for kysten ved Aberdeen i Skotland. Vindmølleparken forventes at være driftsklar i 2018.
  • Vattenfall har købt et tysk havmølleprojekt i Nordsøen (kendt som Global Tech II Offshore Wind Project), hvor det endelige mål er at bygge op til 79 vindmøller.
  • Vattenfall har påbegyndt planlægningsprocessen for to vindmølleparker i Storbritannien: Norfolk Vanguard og Norfolk Boreas.
  • Vattenfall har vundet et udbud om at bygge to kystnære vindmølleparker på to steder ud for den jyske vestkyst.
  • Vattenfall har vundet udbudsrunden om at bygge havmølleparken Kriegers Flak (600 MW) i Danmark. Når Kriegers Flak kommer i drift, vil den levere strøm til 600.000 danske husstande.

 

Vattenfalls investeringsplan (engelsk)

Sidst opdateret: 2017-12-21 11:30