Holland

Vattenfalls hollandske datterselskab Nuon lytter til sine kunder og forstår deres behov. Nuon leverer de løsninger, de ønsker.

Hvad angår vores energiproduktion på det hollandske marked, fokuserer vi på vind- og solenergi. For at opnå en stabil og pålidelig energiforsyning anvender vi stadig både bæredygtige og fossile energikilder, men har fokus på at øge bæredygtig energi.

I Holland producerer og leverer Vattenfall el, gas, varme og køling. Via partnerskaber, herunder store virksomheder og kommuner, hjælper vi kunderne med at opnå deres bæredygtighedsmål med hensyn til energi. Og vi hjælper kunderne med at reducere deres energiforbrug. Vi leverer el til mere end 2 millioner elkunder og cirka 1,7 millioner gaskunder i Holland.

Førende i Holland

Via det hollandske datterselskab Nuon er Vattenfall:

  • den største elleverandør
  • den største leverandør af gas til privatkunder baseret på antal forbrugere
  • den tredjestørste elproducent
  • den næststørste varmeproducent

Vi har vores eget gaslageranlæg i Epe i Tyskland, hvilket gør det muligt at reagere mere fleksibelt på daglige udsving i udbud og efterspørgsel på gasmarkedet.

Vi er blandt de største elproducenter i Holland, heriblandt RWE/Essent, Uniper, Engie/Electrabel og Eneco.

Eget lageranlæg

El produceres primært i termiske kraftværker. Vi har vores eget gaslageranlæg i Epe i Tyskland, hvilket gør det lettere at reagere på daglige udsving i udbud og efterspørgsel på gasmarkedet.

Vattenfalls historie i Holland

2009 – Vattenfall AB købte 49 % af aktierne i Nuon af de tidligere ejere, som var hollandske landsdele og byer. Vattenfall ejer i øjeblikket 67 %.

Juli 2013 og 2015 – Vattenfall AB køber de tilbageværende 33 % af aktierne i to serier.

Sidst opdateret: 2016-10-25 14:53