Vattenfall i Danmark

Vattenfall ejer og driver en række vindmølleparker i Danmark.

Vi beskæftiger cirka 250 ansatte i Danmark fordelt med medarbejdere på vores to regionskontorer i henholdsvis København og Kolding samt i vores vindkraftcenter i Esbjerg.

Vattenfalls to forretningsområder i Danmark hedder:

Vindkraft

Fra starten af 2016 ejer og driver Vattenfall i alt 228 vindmøller på land og til vands i Danmark med en samlet årlig produktion i 2015 på 1,015 GWh. Blandt vindmølleparkerne på land ejer Vattenfall landets næststørste park, der er placeret i Nørrekær Enge ved Limfjorden med 13 stk. 2,3 MW møller og Klim Vindmøllepark i Nordvestjylland, der med 22 stk. 3,2 MW møller er den største landpark herhjemme målt på produktionen.

Indeholdt i den samlede årlige produktion af vindenergi er Vattenfalls ejerandel på 60 % i offshore vindmølleparken Horns Rev 1 ud for den jyske vestkyst. Derudover er Vattenfall gået i gang med at opføre Horns Rev 3 med 49 vindmøller på havet nord for Horns Rev 1. Horns Rev 3 skal producere for fuld kraft i 2019.

Energy Trading

Indkøb samt fysisk og finansiel handel med kul for hele Vattenfall-koncernen sker fra kontoret i København. Afdelingen er en del af den tværgående funktion, Vattenfall Energy Trading, som varetager porteføljestyring og Risk Management samt handel med blandt andet el, kul, biomasse, olie, gas og CO2-emissioner for hele koncernen.

Sidst opdateret: 2018-01-19 15:46