Forskning og Udvikling (R&D)

Vattenfalls Forskning og Udvikling (R&D) bidrager til udviklingen af fremtidens energisystem. R&D's mission er at levere de bedste muligheder og innovative løsninger til bæredygtige aktiviteter hos Vattenfall.

Vores R&D-porteføljer 

R&D er ansvarlig for at identificere, udvikle og sikre implementeringen af tekniske løsninger, der tilfører værdi og understøtter de strategiske behov for alle vores forretningsenheder.

Derudover støtter R&D også vores forretningsenheder med teknisk problemløsning, tests og verifikation.

R&D er opdelt i forskellige porteføljer. Disse porteføljer er defineret i forhold til teknologiske områder som vind, vandkraft, kundeprodukter og løsninger, intelligente elnet (smart grid), fremtidens energisystem og kernekraft. 

Målet er at forbedre de forskellige dele af energisystemet. Fokusområderne er overkommelige priser, driftssikkerhed og miljøpåvirkning.

Støtte til bæredygtig udvikling

Fremtidens energisystem skal være i stand til at støtte en bæredygtig udvikling af samfundet og bør ikke gå på kompromis med livskvaliteten for kommende generationer.

Det er en stor udfordring at opfylde disse krav. Det kræver en bred vifte af tekniske løsninger. Der findes ikke én endelig løsning. Vi er bevidste om vores ansvar for at bidrage til et bæredygtigt energisystem.

Det er på grund af dette engagement, at vi driver forskning og udvikling – for at udvikle vores aktiviteter, støtte vores strategier, forbedre eksisterende anlæg og bidrage til udviklingen af fremtidens energiløsninger.

Sidst opdateret: 2014-03-26 15:45