Pressemeddelelse | 2015-04-30 | 14:45 PM

Vindmølleparken DanTysk officielt indviet

Den tyske økonomiminister Sigmar Gabriel, den svenske erhvervsminister Mikael Damberg, Vattenfalls CEO Magnus Hall og Dr. Florian Bieberbach, Stadtwerke München, var i dag samlet i Hamburg for at markere den officielle indvielse af Tysklands første større offshore vindmøllepark.

Havmølleparken DanTysk, der ligger 70 kilometer vest for øen Sild i Nordsøen, producerer ved hjælp af 80 Siemens vindmøller klimaneutral strøm svarende til det årlige forbrug i 400.000 tyske hjem.

Vattenfall har 51 pct. af aktierne i DanTysk, mens SWM (Stadtwerke München) har en ejerandel på 49 pct. Den samlede investering i havmølleparken beløber sig til over 1 mia. EUR.

Nye investeringer

Vattenfall og Stadtwerke München fortsætter samarbejdet om udbygning af offshore anlæg i Nordsøen. De to selskaber har indgået aftale om at bygge Sandbank tæt på DanTysk i sommeren 2015. Investeringen er i størrelsesordenen 1,2 mia. EUR.

Magnus Hall, Vattenfalls koncernchef: ”Offshore vind er en stadig vigtigere energikilde for Vattenfall, der i dag er verdens næststørste operatør på området. Vi er på vej til at transformere energisystemet – og i forhold til den ambition, er indvielsen af DanTysk en vigtig milepæl: for Tyskland, Europa – og absolut for os i Vattenfall.

Dansk overvågning

DanTysks 80 vindmøller overvåges fra Vattenfalls kontrolcenter i Esbjerg, der er et af Europas største centre for overvågning af vindmøller. Medarbejderne på centret holder døgnet rundt øje med Vattenfalls knap 1.000 vindmøller i Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.

Yderligere information:

Ole Bigum Nielsen har været Project Director for DanTysk siden slutningen af 2013. Hans udfordringer kan du læse mere om her:

Endelig i mål - DanTysk er blevet indviet 

Artikel om kontrolcenteret i Esbjerg:

De holder vindmøllerne snurrende

Grafik, fotos og yderligere information om DanTysk er til rådighed på:

DanTysk hjemmeside

Presseansvarlig:

Andrine Nordby, Vattenfall, tlf. 2787 5297.