Pressemeddelelse | 2013-09-11 | 17:00 PM

Vattenfall indvier sin største landbaserede vindmøllepark

I dag indvies Vattenfalls vindmøllepark Zuidlob i det centrale Holland. Den bliver med sine 36 vindmøller, med en samlet installeret effekt på 122 MW, Vattenfalls største landbaserede vindmøllepark og vil årligt forsyne 88.000 husstande med vedvarende elektricitet. Investeringsomkostningerne beløber sig til i alt 1,4 milliarder svenske kroner.

Byggeriet af Zuidlob er gået hurtigt; fra det første spadestik blev taget i slutningen af 2011 til dagens indvielse. Det første aggregat blev koblet på nettet blot fire måneder efter byggeriets start.

"Jeg er glad af flere årsager: Zuidlob blev færdigbygget på kun 17 måneder inden for tidsrammen og budgettet, hvilket bidrager til Vattenfalls ambitioner inden for vedvarende energi og økonomiske mål," siger Peter Smink, Head of Sustainable Energy Projects i Vattenfall.

Allerede i 1998 blev planerne om en vindmøllepark i Zuidlob igangsat af 63 entreprenører fra det lokale landbrug. Det var imidlertid først i 2005, at planerne blev virkeliggjort, og kommunen, provinsen og entreprenørerne startede i fællesskab et pilotprojekt – Zuidlob. Daværende Nuon underskrev i 2008 en samarbejdsaftale angående Zuidlob og fik til opgave at bygge vindmølleparken.

Vattenfall er en af pionererne inden for vindkraft i Holland og har siden 1982 været aktiv inden for vindkraft. I dag leverer man ca. 15 % af den samlede vindkraftproduktion i Holland. Produktionen kommer fra 24 landbaserede vindmølleparker med i alt 234 vindmøller, som årligt producerer i alt 0,8 TWh vedvarende elektricitet, hvilket svarer til elektricitet til 200.000 husstande.

Vattenfall har de seneste seks år investeret 40 mia. kroner i vindkraft og har i år besluttet at investere i fire nye anlæg i Europa.

I forbindelse med indvielsen i dag kommer vindmølleparken til at hedde "Prinsesse Alexia vindmøllepark".

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Peter Stedt, pressekretær, telefon: +46 70-597 73 38

Fra Vattenfalls presseafdeling, telefon: +46 8 739 50 10, e-mail: press@vattenfall.com
Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum
Twitter: twitter.com/Vattenfall_Se