Pressemeddelelse | 2011-02-21 | 16:30 PM

Vattenfall anvender rekordfartøj til havbaseret installation

Vattenfalls tyske havbaserede projekt DanTysk har indgået en aftale om et fartøj til transport og installation af 80 vindmøller. Installationsfartøjet, Pacific Orca, er i øjeblikket under konstruktion hos Samsung Heavy Industries i Sydkorea og skal leveres i 2012.

– Da der er begrænset adgang til egnede offshore-fartøjer på markedet, er vi særligt glade for at kunne anvende dette store fartøj til at installere de 80 vindmøller i vores vindmøllepark DanTysk, udtaler Georg Friedrichs, chef for Offshore Projects hos Vattenfall.

– Det nybyggede fartøj Pacific Orca opfylder vores høje krav i forhold til upåklagelig sikkerhed, effektivitet og pålidelighed.

Installationsfartøjet Pacific Orca har avancerede specifikationer med fokus på sikkerhed, effektivitet og pålidelighed. Dette fartøj giver større muligheder for at arbejde i al slags vejr, har en krankapacitet på 1.200 t, et DP2-positionssystem, en hastighed på over 13 knob, enkeltkahytter til i alt 111 personer og mulighed for at operere i vanddybder på op til 75 meter. Alt dette kombineret med et dæksareal på over 4.000 m2 og en samlet løftevægt på 8.400 t gør fartøjet enormt fleksibelt i forbindelse med installation af havbaserede vindmølleparker.

I 2013 begynder Pacific Orca at laste vindmøllerne i Esbjerg, før de transporteres til DanTysk-konstruktionsstedet 69 km vest for øen Sild i den tyske del af Nordsøen.

Udarbejdet af:
Vattenfalls presseafdeling