Pressemeddelelse | 2016-06-16 | 15:38 PM

Åbning af udstilling i Horns Rev Wind Farm Visitors Centre

Fredag d. 24 juni kl. 14.30 åbner en ny og opdateret version af udstillingen i Horns Rev Wind Farm Visitors Centre ved Blåvand Fyr.

I år kan Danmark fejre en markant milepæl, da det er 25 år siden, at verdens første havvindmøllepark, Vindeby Havmøllepark ud for Lollands kyst, begyndte at producere strøm.

Denne spæde start har været en medvirkende faktor til at placere Danmark som verdensførende inden for havmøller. Siden er Horns Rev 1 og 2 blevet opført ud for Blåvand og Horns Rev 3 er på vej og der er beskæftiget tusindvis af ansatte i Danmark i en voksende industri, der eksporterer havmøller til et årligt tocifret milliardbeløb.

Denne flotte milepæl er værd at fejre. Det gør vi med åbning af en ny og opdateret version af udstillingen i Horns Rev Wind Farm Visitors Centre ved Blåvand Fyr. Museet for Varde By og Omegn har stået for opdateringen af udstillingen.

Udstillingen åbnes af borgmester Erik Buhl, Varde Kommune, fredag d. 24 juni kl. 14.30. Sted: Fyrmesterboligen, Fyrvej 106, 6857 Blåvand.

I udstillingen, hvor der bl.a. er fokus på Horns Rev 3 som om få år er i drift, kan publikum også møde nogen af de mennesker, som har beskæftiget sig med havvindmøller gennem tiden og få en fornemmelse for hvad deres arbejde består i. Publikum får også mulighed for selv at være aktive. Man kan prøve mølleteknikerens sikkerhedsudstyr eller konkurrere mod hinanden i udstillingens vendespil. Der er endda mulighed for at designe sin egen mølle. Man kan også finde ud af hvor stor en giraf er i forhold til en vindmølle og mange andre ting.

Ved åbningen vil der være en unik mulighed for at komme helt tæt på en havmølle, med virtuel reality, og føle man selv er der, ligesom, der også vil blive serveret lidt godt til ganen.

Horns Rev Wind Farm Visitors Centre er etableret i et samarbejde mellem Vattenfall, Siemens, MHI Vestas Offshore Wind, Energinet.dk, DONG Energy og Pro Varde.

Udstillingen er produceret af Museet for Varde By og Omegn.