Nyhed | 2012-08-23 | 14:30 PM

Vattenfalls hovedkontor flytter

Den 1. september flytter Vattenfall ind i en af Sveriges mest energieffektive kontorbygninger i Arenastaden, Solna. I de topmoderne lokaler samles selskabets ca. 2.000 medarbejdere, som hidtil har arbejdet på tre forskellige kontorer, i Stockholmsområdet.

Vattenfalls nye hovedkontor ligger lige nord for Stockholm og består af fire sammenlagte huse, der er 8-14 etager høje. Miljøkravene har spillet en stor rolle for udformningen, eftersom klimaet er et centralt emne i Vattenfalls aktiviteter. Den nye kontorbygning kommer til at have et lavere energiforbrug, end hvad der kræves i EU-energiklassificeringen "GreenBuilding", blandt andet med varme og el fra sol- og vindenergi.

Kontoret bliver klassificeret i højeste klasse, A, i Bygga-bo-dialogen, som er et samarbejde mellem virksomheder, kommuner og regeringen for at få en udvikling hen imod en bæredygtig bygge- og ejendomssektor i Sverige.

Kontorhuset er nabo til Friends Arena og indkøbscenteret Mall of Scandinavia, som indvies i 2015.

De cirka 2.000 medarbejdere, der flytter til Arenastaden, har tidligere haft kontor på tre forskellige steder: Sturegatan, Råcksta og Sundbyberg.

Hovedkontorets nye adresse er:
Evenemangsgatan 13
169 56 Solna