Nyhed | 2011-03-29 | 09:53 AM

Vattenfalls bycykler er parat til en ny sæson

Foråret har endelig vist sit ansigt efter en hård vinter. Også bycyklerne i Aalborg har fået forårsfornemmelser og tittede frem fra deres vinterhi, da den nye sæson blev indledt lørdag den 26. marts.

Aalborg Bycyklen

For at få cyklerne godt fra start gennemførte Aalborg Kommune i samarbejde med Vattenfall og Aalborg City Forening en lille happening. Det hele startede kl. 12, hvor en veteranlastbil fra 1956 kørte rundt i Aalborgs gader med et jazzorkester på ladet, som spillede gode gamle melodier.

Efter en rundtur på godt en time ankom lastbilen til Gabels Torv, der er placeret midt i Aalborg. Her var der opstillet en pølsevogn, hvor pølserne i dagens anledning var gratis fra kl. 13 til 14. Hurtigt dannede der sig en utrolig lang kø! Men pølsemanden var særdeles rap på fingrene og fik hurtigt langet en masse hotdogs over disken. På den time blev der spist omkring 400 hotdogs.

Der blev også trukket lod om en elcykel. Gennem annoncer i avisen og på uddelte løbesedler skulle deltagerne gætte, hvem der er hovedsponsor for bycyklerne i Aalborg. Det kunne langt de fleste heldigvis, for det er jo Vattenfall. Den heldige vinder, Ellen, blev utrolig glad for sin præmie, især fordi hun cykler rigtig meget.

Kl. 14 lukkede pølsevognen, de mange opstillede cykler blev kørt ud til de mange stationer placeret rundt omkring i byen, og livet vendte tilbage til den sædvanlige travle lørdagshandel. Og cyklerne, de er nypudsede, smurte og klar til en forhåbentlig god sæson. Ingen tvivl om at de blå Vattenfall-cykler pynter godt i det ålborgensiske bybillede.