Nyhed | 2011-12-21 | 08:50 AM

Vattenfall Vindkraft tildelt miljødiplom

Mange års fokus på miljøledelse og åbenhed omkring miljøpåvirkningerne samt deltagelse i det offentlige og private Miljønetværk Syd har medført, at Vattenfall Vindkraft har fået tildelt miljønetværkets diplom.

Vindkraft miljødiplom

Miljønetværk Syd har næsten 150 offentlige og private virksomheder som medlemmer i fem sydvestjyske kommuner: Billund, Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen.

Vattenfall Vindkraft har efter to års medlemskab af Miljønetværk Syd fået diplomet på grund af sit arbejde med miljøledelse og certificeringen i miljøledelse efter ISO 14011 standarden. Vattenfall Vindkraft har som led i miljøarbejdet også lavet en statusrapport, som er offentlig tilgængelig, så alle kan kigge virksomheden i miljøkortene.

Miljødiplom

Susanne Holmene, der er Vattenfall Vindkrafts kvalitets- og miljøkoordinator, fortæller, at virksomheden blev ISO 14001-certificeret allerede i 2003.

- Vi tænker helhedsorienteret i vores miljøarbejde, for vi ser det i sammenhæng med vores indsats omkring kvalitet og arbejdsmiljø, som vi også er certificeret i – hhv. efter standarderne ISO 9001 og OHSAS 18001. Driften af 80 havvindmøller og 269 landvindmøller kræver nemlig, at der er styr på alle forhold og ikke mindst forbruget af energi til bygninger, servicevogne, skibe og helikoptere samt de øvrige materialer, vi i øvrigt anvender, siger Susanne Holmene.

Bent Johansen, der leder Vattenfall Vindkrafts driftsorganisation, betegner medlemskabet af miljønetværket som vigtigt og gavnligt for miljøarbejdet.

- Miljønetværket er et godt sted at mødes. Vi har fået en tættere dialog med de offentlige myndigheder, som er med i netværket, og vi kan hente inspiration fra de andre private virksomheder med hensyn til, hvordan de griber deres miljøarbejde an. Vi lærer af de andre, og det gør mange ting meget nemmere at håndtere, siger Bent Johansen.