Nyhed | 2011-06-10 | 14:00 PM

Vand og løb på samme tid

Den første weekend i juni var der fuld aktivitet i Esbjerg, da de to Vattenfall-sponsorerede begivenheder Vattenfall Swim Cup og Vestkystløbet fandt sted.

Den første weekend i juni var der fuld aktivitet i Esbjerg

Vattenfall Swim Cup

Vattenfall Swim Cup foregik over tre dage, og der var deltagere fra hele Europa. 64 klubber deltog, hvilket betød 1.400 svømmere, som blev indlogeret på byens skoler.

Alle kan deltage i Vattenfall Swim Cup, så også bredden har mulighed for at deltage, men der var ingen tvivl om, at ved finalerne var det eliten, som dominerede. Svømmerne fra ’West Swim Esbjerg’, som Vattenfall sponserer, klarede sig rigtig godt og høstede mange medaljer. Ikke mindst viste landholdsvømmeren Chris Christensen, hvorfor han hører til blandt de bedste i Europa. 

Vattenfall Swim Cup

Vestkystløbet

Vestkystløbet fandt sted søndag den 5. juni og i år deltog 10.716 løbere. Omkring 20.000 tilskuere havde fundet vej i det gode vejr for at heppe på de aktive. Vestkystløbet er en begivenhed, som samler folk i Esbjerg og omegn. Folk i alle aldre deltager, og der er en god blanding af eliteløbere og motionsløbere til dem, som deltager med barnevogne og hunde! Vattenfall havde medarbejdere til at skyde løbet i gang samt at overrække præmier til vinderne.

Vattenfall uddelte drikkedunke til løberne, som var meget begejstret for, at de var fyldte med vand. Uanset om man løb 9,2 km eller 4,8 km var det meget varme og tørstige løbere, som kom i mål på en dag, hvor solen stod højt på himlen. Derudover uddelte Vattenfall energibarer, som faldt i god jord hos løberne. 

Bemærkelsesværdigt fra årets løb var nr. 2 blandt kvinderne, for det var knap en kvinde, men derimod en pige på kun 13 år, Dorthea Jørgensen, som løb de 9,2 km på 0:35:49. Spinkel pige som på sejeste vis hamlede op med de atletiske mænd!

Vattenfall bidrog til den gode stemning

Vattenfall uddelte hepperedskaber i form af en blå skralder, som må siges at gøre sit for en larmende stemning. Både på svømmestadion og langs løberuten kunne den skraldende lyd høres, og ikke mindst børnene var svært begejstret for dette stykke legetøj.

Frivillige fra den lokale badmintonklub hjalp til

Frivillige fra den lokale badmintonklub hjalp til alle dage med alt fra uddeling af Vattenfall merchandise til oprydning. Der var godt humør over hele linjen, og da der lørdag formiddag skulle fyldes 1.500 drikkedunke med vand til løberne om søndagen, endte det ud i vandkamp, hvilket var helt på sin plads i den bagende sol.

En stor tak til alle involverede parter, som var med til at gøre både Vattenfall Swim Cup og Vestkystløbet 2011 til en ren fornøjelse!