Nyhed | 2011-08-08 | 16:20 PM

Sidste vindmølle installeret i banebrydende havmøllepark

Ifølge Vattenfall viser Ormonde Havmøllepark, hvad vi har i vente. Vattenfall fuldførte først på ugen installationen af den sidste vindmølle i en banebrydende havmøllepark ud for den nordvestlige engelske kyst.

Den 30. vindmølle ved Ormonde Havmøllepark blev installeret kl. 3 natten mellem søndag og mandag, da den sidste rotor blev løftet fra A2Seas fartøj SeaJack. Installationen er dermed fuldført fire måneder efter opstillingen af den første vindmølle. Vattenfall ser nu frem til at kunne producere el fra havmølleparken senere denne sommer.

Ormondes 30 REpower 5M-vindmøller har en samlet installeret eleffekt på 150 MW. Parken vil have en årlig elproduktion, der svarer til elforbruget hos 100.000 britiske husstande.

Ole Bigum Nielsen, der står for Vattenfalls offshoreudvikling i Storbritannien, siger: "Vattenfall har været banebrydende inden for udviklingen af havmølleparker i mange år, og Ormonde følger lige i hælene på vores nyligt fuldførte havmøllepark Thanet, der stadig er verdens største af sin art. Vores erfaring har sammen med vores byggepartneres (ode og REpower) ekspertise gjort det muligt at udvikle en havmøllepark sikkert og til tiden".

Han tilføjer: "Ormonde Havmøllepark er den første kommercielle og største udnyttelse af skotske Burntisland Fabrications 'firbenede' stålgitterfundament og REpowers 5M-vindmølle, som er den største havvindmølle på markedet. Ormonde Havmøllepark er derfor en indikator for, hvad vi har i vente, nu hvor den britiske havmølleindustri er ved at geare op til at kunne leve op til sit enorme potentiale".

Kontakt
Jason Ormiston, Vattenfall, Head of Media Relations i UK
+44 7794524801; jason.ormiston@vattenfall.com