Nyhed | 2012-11-19 | 14:00 PM

Nye og spændende job i Vattenfall Vindkraft

DanTysk bliver verdens første offshore vindmøllepark med egen beboelsesplatform, som skal være bemandet året rundt. Herfra skal møller, transformer og andet teknisk udstyr serviceres og vedligeholdes.

nye offshore jobs

Et job med udsigt til vandet på alle sider er måske det mindst spændende, når vi for alvor går i gang med at rekruttere medarbejdere til en helt ny arbejdsplads i Vattenfall Vindkraft. Vindmølleparken DanTysk bliver nemlig den første offshore park med egen beboelsesplatform, hvor vi i alt skal bruge 30 til 35 medarbejdere. En del af disse skal på skift bo der for at servicere og vedligeholde parkens 80 vindmøller og den tilhørende transformerplatform samt selve beboelsesplatformen. DanTysk vil blive placeret på tysk område som giver mange spændende og store udfordringer, da vi aldrig har prøvet at drive en vindmøllepark fra et andet land.

- På DanTysk tilbyder vi helt nye jobmuligheder i vindkraftbranchen. Her kan både interne og eksterne ansøgere udvikle sig fagligt og menneskeligt i nogle spændende og udfordrende rammer, siger O&M Manager på DanTysk, Carsten Hyldgaard Nielsen.

Fokus på offshore erfaring

Rekrutteringen er allerede begyndt, og de første ansættelser er gennemført på logistik og operations området, selv om parken først sættes i drift i 2014. Til bemandingen af platformen skal der bruges folk med ledelses- eller supervisorkendskab inden for offshore sektoren. Der skal folk til at drive det lille samfund 70 km fra kysten med alt fra bespisning til drift & vedligehold af komplekse anlæg, som kendt fra oile & gas sektoren.

- Vi skal også bruge 15-20 montører, der kan udføre service og vedligehold af vindmøllerne og de tilhørende anlæg. De folk, vi søger til onshoredelen i Esbjerg skal kunne sprog, logistik, toldkundskaber og planlægge. Materiel og varer, vi sender ud fra Esbjerg, ender i princippet uden for EU, fordi DanTysk ligger uden for tysk og dansk toldzone, fortæller Carsten Hyldgaard Nielsen.

Synergier mellem flere parker

Beboelsesplatformen etableres i umiddelbar nærhed af transformer platformen og med en gangbro imellem. Beboelsesdelen får plads til omkring 50 beboere, hvilket giver mulighed for med tiden at udvide antallet af medarbejdere.

- Området er meget interessant, fordi vi er langt fremme med eksempelvis Sandbank vindmøllepark lidt længere mod vest. Sammen med DanTysk kunne det være spændende at få lavet nogle synergier mellem de to parker og desuden se på, hvad vi kan lave af synergier med eksempelvis Horns Rev 1, siger O&M Manager Carsten Hyldgaard Nielsen.

90 km fra Esbjerg

DanTysk med 80 vindmøller opføres 90 km sydvest for Esbjerg. Afstanden gør det nødvendigt med etableringen af en beboelsesplatform. Vindmøllerne er af typen Siemens 3,6 MW, og de opføres i et område, der er fem km på det bredeste sted og 19 km langt. I fuld drift vil parken kunne producere el nok til 400.000 husstande. DanTysk er et joint venture projekt mellem Stadtwerke München og Vattenfall Vindkraft. Byggestart ultimo 2012. Idriftsættelse primo 2014.

Mere information:
DanTysk