Nyhed | 2012-03-22 | 15:45 PM

Glade Vollsmose-børn indtog Odense Idrætshal

Lørdag den 17. marts indtog glade børn fra Vollsmose Odense Idrætshal for at se ligapigerne fra HC Odense spille, men også for selv at vise deres kundskaber frem i halvlegen ved hjælp af Street Handball.

Børn  fra projekt 5240

Det er ikke hver dag, at en bus fra Vollsmose ruller ind foran Odense Idrætshal i forbindelse med, at ligapigerne fra HC Odense skal spille kamp. Ikke desto mindre var det tilfældet lørdag den 17. marts, hvor Vattenfall sørgede for bus til de deltagende børn fra Projekt 5240, deres forældre og søskende. I alt havde 35 personer valgt at være med denne dag. De blev forsynet med sandwich og sodavand, og så var det ind i Hal 2 for at øve sig på den opstillede Street Handball-bane og få fastlagt, hvad der skulle vises frem for publikum i pausen i ligakampen mellem HC Odense og FIF.

Projekt 5240

Børnene fik også lov til at løbe ind med spillerne inden kampstart, og der var store smil at spore over hele linjen – der var noget at fortælle kammeraterne hjemme i Vollsmose. I pausen, da børnene stod og ventede på at skulle på banen, mødte de spillerne i spillergangen på vej til pause, og der blev heppet på HCO, og det udløste ’high five’ til alle – til børnenes store begejstring!

Glade Vollsmose-born

Klaus Winther, kraftværkschef på Fynsværket, var en af dem, som deltog fra Vattenfall, og han havde to af sine tre døtre med. Familien er ikke ofte til håndboldkamp, men pigerne morede sig alligevel inde i det opstillede legeland med hoppeborg, Street Handball mm. Så de havde en god dag trods HC Odenses nederlag. Om projekt 5240 siger Klaus:

- Det er dejligt at se de glade børn, som er med i det projekt, vi sponsorer. Godt at se, at vi med dette projekt kan være med til at give disse børn en god oplevelse.

Projekt 5240 blev også noteret af Fyens Stiftstidende, som i avisen dagen efter skrev: ”Børn fra det imponerende projekt 5240 var indløbsassistricer, og med adskillige nydanskere i den flok er der vist mening med galskaben. Det må kaldes integration i praksis”.

Foto: Torben Andresen