Internationalt trainee-program

De udfordringer, som verden står over for i dag, kræver personer, der kan tænke kreativt og finde nye løsninger. Vi søger dygtige og motiverede mennesker, der ønsker at hjælpe os til at forbedre verdens energiforsyning.

Vær opmærksom på, at det ikke længere er muligt at søge om optagelse på Vattenfalls International Trainee Programme 2015–2016.

Vattenfalls internationale trainee-program (VITP) 2015–2016

Vattenfall har siden 2004 tilbudt internationale trainee-programmer til trainees i de lande, Vattenfall opererer i: Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland, Holland og Storbritannien. Det seneste program startede i september 2015. Vi har sat os sammen med Thérèse Troedsson, som er programansvarlig for VITP 2015–2016, for at få mere at vide om programmet.

Hvad kan du fortælle os om programmets indhold?

Det meste af året er gået med at arbejde i virksomheden og lære mere om forretningen. I løbet af traineeåret deltager alle trainees i fire internationale seminarer. Seminarerne er udformet omkring temaerne: lede dig selv, lede andre og lede virksomheden. Der er inkluderet en række besøg på lokaliteter, for at alle trainees kan lære de forskellige lande at kende, som Vattenfall opererer i, og naturligvis lære om værdikæden.

De enkelte trainees arbejder i mindre teams med forskellige projekter, som præsenteres for sponsorerne i slutningen af traineeåret.

Alle trainees bliver også sat på to korte arbejdsopgaver i koncernen. Ideen er, at alle trainees skal lære noget helt nyt. De har f.eks. et job i produktionen, og vi sender dem derefter ud for at gå på opdagelse i stabsfunktioner og omvendt.

Jobs? Har trainees et fast job allerede fra starten af programmet?

Ja, når de søger om VITP, søger ansøgerne et bestemt job med en ubegrænset kontrakt fra dag ét. De ansættes som almindelige medarbejdere med den ekstra "bonus", at de er internationale trainees og deltager i programmet i de første tolv måneder af deres ansættelse.

Hvilke typer jobs er der?

Jeg vil sige, at de spredt ud over de forskellige lande. Vi er på udkig efter folk inden for salg, økonomi, kernekraft, vindkraft, vedvarende energi og IT, for blot at nævne nogle få. Vi håber på at kunne tilbyde jobs i alle virksomhedens Business Units.

Hvilken type uddannelsesbaggrund er I på udkig efter?

Generelt er vi interesseret i nyuddannede med mindst én akademisk grad, som kan flydende engelsk, derudover er kendskab til de lokale sprog i Vattenfall et plus og ved visse jobs en nødvendighed. De enkelte trainees skal være villige til at flytte både geografisk og internt i organisationen. Derudover er der naturligvis mere specifikke krav til de enkelte jobs.

Hvornår starter rekrutteringen, og hvordan ser processen ud?

Vær opmærksom på, at det ikke længere er muligt at søge om optagelse på Vattenfalls International Trainee Programme 2015–2016.

Vi slår traineestillingerne op i midten af januar. Alle jobs bliver slået op på vores hjemmeside.

I slutningen af februar starter vi udvælgelsesprocessen og gennemgår alle ansøgningerne. Et antal kandidater kommer til samtale med vores rekrutteringsmedarbejdere sammen med de pågældende business managers.

I næste trin inviterer vi to kandidater pr. traineestilling til en vurdering. Efter vurderingen underskrives kontrakterne, og selve programmet starter.

Jeg er glad for at kunne sige, at vi normalt får en masse ansøgninger, hvilket er rigtig dejligt, men det betyder også, at det er en ret tidskrævende proces, da vi gerne vil være omhyggelige i vores gennemgang af ansøgningerne, så vi ikke overser nogen.

Hvad sker der efter programmet?

Programmet er en enestående mulighed for at få indgående kendskab til, hvordan vores virksomhed fungerer. Du vil komme til at udvikle kompetencer, du kan bruge i din fremtidige karriere, og du vil kunne drage fordel af en bred vifte af muligheder. Programmets overordnede mål er at forberede og udvikle vores trainees til fremtidige udfordringer som specialister eller ledere.

Det kan også være starten på en karriere hos Vattenfall. De fleste trainees har valgt at blive i virksomheden: 94 % arbejder stadig for Vattenfall.

Der findes også en såkaldt Alumni Association, der arrangerer forskellige aktiviteter for tidligere trainees.

Sidst opdateret: 2015-11-16 15:10