Bæredygtigt forbrug

Vi bliver i stigende grad kundefokuserede og arbejder på at skabe et varigt forhold til vores kunder for at hjælpe dem med at reducere deres klimamæssige fodaftryk og aktivt deltage i det nye energilandskab.

Vores langsigtede ambition er at være en førende kundefokuseret virksomhed, der leverer en bred vifte af energiløsninger og serviceydelser til både privat- og erhvervskunder.

Vores produkter

Vattenfall leverer et bredt udvalg af energiløsninger for at give vores kunder de nødvendige værktøjer til et mere bæredygtigt og effektivt energiforbrug. Vattenfalls tilbud og måde at interagere på varierer på de forskellige markeder, men det overordnede fokus er på opladningsløsninger (e-mobilitet; eksempelvis ladestandere og ladestationer), intelligent styring af hjemmet/bygninger (eksempelvis EnergyWatch og intelligente stik), decentraliseret produktion og modeller til onlinekundeinteraktion.

Få flere oplysninger på vores lokale websteder.

Svensk salgswebsted (på svensk)

Hollandsk websted – vedvarende energi (på hollandsk)

Hollandsk websted – energibesparelser (på hollandsk)

Tysk websted – energibesparelser (på tysk)

Vores mål

NPS er et værktøj til måling af kundernes loyalitet og til at forstå kundernes syn på Vattenfalls produkter og serviceydelser. Målet er en positiv NPS i absolutte tal +2, i forhold til konkurrenter, der kan sammenlignes med Vattenfalls sammenlignelige virksomheder.

Tendensen er positiv med en +2 (+7 i 2016) relativ NPS i 2017 og absolutte forbedringer i slutkundemarkedet på alle fire kernemarkeder.

Eksempler på vores præstationer i 2017

  • Vi har opnået vækst i vores e-mobilitetsaktiviteter i Holland, Tyskland og Sverige, og vi administrerer nu 8.400 ladestationer. I Sverige er det for nyligt lancerede partnerskab InCharge blevet en førende leverandør af e-mobilitetsløsninger og tilbyder nem og tilgængelig opladning med vores elnet- og operatørløsning. I løbet af 2017 installerede vi otte opladningsgader og i alt 60 ladestationer i Stockholm Kommune, samt ti hurtigopladere andre steder i Sverige.
  • Vi indgik aftaler med adskillige store hollandske ejendomsselskaber om at øge energieffektiviteten og om at installere solcellepaneler på et stort antal boligblokke.
  • Vi indførte en white label-platform1 for kommunale forsyningsvirksomheder i Tyskland til salg af solcellepaneler og batterier. Vi tilbyder nu solenergiløsninger til kunder i Sverige, Tyskland og Holland.
  • Vi indgik en partnerskabsaftale med en iværksættervirksomhed om at tilbyde topmoderne intelligente teknologier til hjemmet til kunder i Tyskland.
  • Gennem køb af en andel i Brain-Heart Energy, en stor leverandør af decentraliseret energi i Sverige, kan vi nu tilbyde klimaintelligente geotermiske varme- og køleløsninger til kunder på det svenske marked.

1) En white label-platform markedsføres ikke som en Vattenfall-tjenesteydelse, men under separate brands, eksempelvis de tyske kommunale forsyningsvirksomheder, der bruger platformen.

Vores udfordringer

Intelligente og bæredygtige energiløsninger er relativt nye aktiviteter, og de er anderledes end de traditionelle produktionsaktiviteter i forhold til både ekspertise og forretningsmodeller.

Vores planlagte aktiviteter

For yderligere at forbedre kundeoplevelsen (og NPS) forsætter vi med at gøre tingene nemmere for vores kunder via digitalisering og ved at øge fleksibiliteten i vores IT-processer. Vi udvider vores portefølje med relevante energiløsninger som en del af vores indsats for at tilbyde god service til vores kunder. Vores fokus er på yderligere udvikling af e-mobilitetsløsninger, intelligente løsninger til hjemmet samt decentraliseret produktion og lagringsløsninger. Vi har som mål at fortsætte væksten i vores kundegrundlag på alle markederne og potentielt også uden for vores kernemarkeder.

Vores initiativer

Vi har en række projekter, der bidrager til at reducere energiforbruget i bredere forstand.

Alle links fører til websider på engelsk.

One Tonne Life-projektet og resultaterne

Bæredygtige byer

Elektrisk mobilitet

Sidst opdateret: 2018-04-23 08:51